Animaatiovideo on loistava tapa viestiä esimerkiksi uudesta tuotteesta, yrityksen arvomaailmasta tai palveluiden toimintaperiaatteista. Hyvän animaatiovideon katsominen on parhaimmillaan niin viihdyttävää, että varsinainen asia tulee omaksuttua lähes huomaamatta.

Animaatiossa voi tapahtua asioita, joita kuvatulla videolla on vaikea tai jopa mahdoton toteuttaa – puhumattakaan pelkästä tekstistä ja erillisistä kuvista. Animaatiovideossa katsojan mielenkiinto on helppo vangita kiinnostavilla käänteillä ja yllättävillä tapahtumilla.

Listasimme ylös viisi mielestämme tärkeintä perustetta animaatiovideon hyödyntämiseen.

1. Selittää helposti

Animaatiovideo on monitahoisten asioiden vertaansa vailla oleva tulkki. Animaation avulla vaikeaselkoistenkin asioiden viestiminen on helppoa. Hyvä käsikirjoitus ja oivaltavat visuaaliset ideat ovat yhdistelmä, jonka avulla asiakkaan on helppo hahmottaa, mistä tuotteessasi tai palvelussasi on kyse. Animaatiovideon avulla sisältöä ja asioiden suhteita on mahdollista havainnollistaa aivan toisella tavalla kuin esimerkiksi pelkällä tekstillä.

https://www.youtube.com/watch?v=4KVp4l2AStIu0026t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=U7V3GRzfisou0026t=1s

2. Monipuolinen tekniikka

Yksi eniten käytetyistä animaatiovideotyyleistä on nykyisin kepeä leikkisyys, jota hyödynnetään erityisesti Explaner-videoissa. Animaatiota voidaan kuitenkin tehdä millä tyylillä tahansa. On tärkeää, että tyyli istuu yrityksen omaan brändiin ja kohderyhmään.

Myös animaatiotekniikoiden kirjo on laaja: sitä voidaan toteuttaa hyvin kepeästi viivapiirroksena, esimerkiksi suosittuna Whiteboard-animaationa, kuvatun materiaalin ja piirretyn kuvan yhdistelmänä tai vaikka 3D-tasoisena kaikkine vivahteineen. Valittavaan animaatiotekniikkaan vaikuttavat aina yrityksen brändi, kohderyhmä ja käytettävissä oleva budjetti.

3. Helppo päivittää

Videon elinkaari on nopeatempoisessa maailmassamme nykyisin melko lyhyt. Animaatiovideo sen sijaan voi elää melko pitkäänkin, sillä sen päivittäminen on helppoa. Siinä missä kuvatun videon päivittäminen vaatii lähes aina uudet kuvaukset, animaatiovideo päivittyy nopeasti ja helposti, pienin kustannuksin animaattorin pöydän ääressä.

4. Vahvistaa brändi-ilmettä

Koska animaatio on hyvin visuaalinen viestintämuoto, se on oivallinen tapa vahvistaa yrityksen brändi-identiteettiä. Valituilla väreillä ja esimerkiksi hahmojen tyylillä voidaan viestiä rivien välistä yrityksen arvomaailmasta ja tavasta kohdata asiakkaitaan.

5. Turvallinen tuotantotapa

Animaatiovideo on erityisesti vallitsevassa tilanteessa turvallinen tapa tehdä videoita. Animaatiovideon tekeminen ei vaadi isojen kuvastiimien kokoontumisia. Video voidaan suunnitella etäpalaverien avulla ja animaattori työstää videon valmiiksi oman työpöytänsä ääressä.

Kirjoittaja
Sanna Suonpää

Olisiko yrityksellänne tarvetta animaatiovideolle? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä!

Yhteydenotto

Kiitos viestistäsi!