Etelä-Savossa aloitti viime kesäkuussa täysin uusi paikallisradiokonsepti, jonka tarkoituksena on palvella niin paikallisia kuin alueen monipaikka-asujiakin sekä yhdistää alueen toimijat. Monipaikka-asuminen on lisääntynyt huomattavasti viime vuosien aikana niin sanotuilla mökkipaikkakunnilla. Näiden alueiden kanta- ja kausiasukkaat sekä palvelut eivät välttämättä aina onnistu tavoittamaan toisiaan riittävän hyvin. Juuri tähän haasteeseen Mökkiradio on alun perin perustettu.

Paikalliset tarinat, jutut ja tiedotteet tavoittavat tarjoavat arvokasta tietoa alueen ihmisille – niin alueen palveluista, luontovirkistyskohteista kuin tapahtumistakin. Yrityksille Mökkiradio tarjoaa oivan alustan tavoittaa tuhansia ihmisiä viikoittain radiomainonnalla sekä nettisivujen video- ja bannerimainoksilla. Radio toimi kesäkuukaudet FM taajuudella Etelä-Savossa sekä jatkaa nettiradiona myös kesäkauden ulkopuolella osoitteessa mökkiradio.fi. Ensi vuonna Mökkiradio toimii jälleen FM-taajuuksilla ja samalla laajentaa uusille paikkakunnille.

Mökkiradio on Suomen ensimmäinen aito paikallisradio mökkipaikkakunnille. Se on foorumi, josta jokainen löytää mielenkiintoisia juttuja ja sisältöjä. Jokaisella alueella on oma sivu ja paikallinen sisältö.”

Aidosti paikallisen Mökkiradiosta tekee se, että yli puolet sen ohjelmasisällöistä on paikallisten itse tuottamaa. Mökkiradiossa soi kesän 2023 aikana 9 eri ohjelmakokonaisuutta, joista 7 oli paikallisten tuottamia. Tekijöitä Mökkiradiossa oli yhteensä yli 20. Musiikkisisällöstä vastaa alan huipputekijät ja soittolistat ovat rakennettu siten, että kappaleet valikoituvat 6000-8000 eri kappaleen joukosta soittaen vaihtelevasti erilaisia kappaleita vuorokaudenajan ja jopa sään mukaan.

 

Mökkiradio avaa mainostajalle tehokkaita kohdentamisen mahdollisuuksia

Mökkiradio toimii portaalina netissä, jossa jokaisella alueella on omat laskeutumissivut. Lisäksi jokaisen alueen oma nettiradio sekä kesäisin FM-taajuus mahdollistaa mainonnan tehokkaan ja hyperlokaalin kohdentamisen. Pinesker Marketing Oy vastaa pääosin Mökkiradion mainonnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Tämä mahdollistaa erittäin kustannustehokkaat ja ketterät video- ja äänimainostuotannot, sillä molemmat yritykset toimivat saman katon alla.

Radio on sitkeä media, joka on säilyttänyt asemansa teknologian nopeasta kehityksestä ja kuuntelutapojen muutoksista huolimatta. Striimauspalvelut sekä personoidut on-demand palvelut kuten podcastit ovat kasvattaneet huomattavasti suosiotaan viime vuosina, ja radion rinnalla on useita eri vaihtoehtoja kuunteluun. FM-radio pysyy silti tulevaisuudessakin tarpeellisena ja relevanttina tästä kehityksestä huolimatta.

Radiomainonta on usein hintavaa ja jähmeääkin isojen mediatalojen puikoissa, ja näin ollen edulliset radiomainonnan hinnat sekä ketterät tuotannot mahdollistavat pienempien, paikallisten yritysten osallistumisen. Mökkiradiossa mainostavat kuitenkin isotkin yritykset ja organisaatiot, sekä tietenkin myös kunnat. Isommille brändeille on mahdollisuus rakentaa myös houkuttelevia sponsoripaketteja, tuottamalla esimerkiksi täysin oman ohjelmasarjan radioon.

Heräsikö mielenkiinto? Suuntaamme katseitamme jo vahvasti ensi kesään, jutellaan ihmeessä lisää Mökkiradiosta ja sen mahdollisuuksista.

 

Kuuntele Mökkiradiota verkossa klikkaamalla alta.


Yhteydenotto

Kiitos viestistäsi!

success

Palaamme pian asiaan.

Ota yhteyttä support-icon