Oletko käsi ojossa vastassa potentiaalista asiakastasi vai tarjoatko tilaisuuden kilpailijallesi? Ennen kuin myyjään otetaan yhteyttä tai päästetään Account Manager ovesta sisään, on kohtaamista edeltänyt jo monen monta klikkailua: vertailutiedon hakemista, keskustelupalstojen tutkimista, suositusten kyselyä omilta verkostoilta. Kilpailu asiakkuuksista on tänä päivänä myös sisältökilpailua.

Hyvin toteutettu Inbound-markkinointi on kultahippusten sirottelua jalanjälkiisi. Niitä poimimalla asiakkaasi saa itselleen hyödyllistä tietoa. Hän oppii, oivaltaa ja tulee samalla kulkeneeksi lähes huomaamattaan ovellesi. Kaikista sisältömuodoista video on tehokkain tapa kertoa, mistä palvelussasi tai tuotteessasi on kyse ja mitä hyötyä siitä voisi hänelle olla.

Myyntiä edistävän sisällöntuotannon helpottamiseksi listasimme viisi videosisältövinkkiä, joilla autat potentiaalista asiakastasi ja sirottelet verkkoon myyntiäsi edistäviä kultahippusia. Vinkit on koottu B2B-myynnin kulmasta, mutta ovat sovellettavissa muuhunkin myyntiin.

VINKKI 1: SELVITÄ, MIKÄ PUHUTTAA

On tärkeää, että tiedä, millaisesta tiedosta kohderyhmillesi on hyötyä. Hyödynnä siis yrityksesi asiakaspalvelun ja myyjien kokemukset eniten kysytyistä kysymyksistä. Myös googlaamalla saat tietoa yrityksesi toimialaan ja tuotteisiin liittyvistä eniten kysytyistä kysymyksistä ja haasteista.

Suunnittele videokokonaisuutesi siten, että se vastaa ainakin näihin potentiaalisen asiakkaasi mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Vaikka kysymykset ja haasteet ovat toimialasidonnaisia, on muutamia lainalaisuuksia, jotka pätevät alaan kuin alaan.

VINKKI 2: KERRO, MIKSI YRITYKSESI YDINAIHE ON TÄRKEÄ

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää? Mitä hyötyä on markkinoinnin automaatiosta? Jollei asiakkaasi ymmärrä, miksi yrityksesi edustama aihe on tärkeä, hän ei osaa kaivata tuotettasi tai palveluasi. Tämä pätee erityisesti, mikäli yrityksesi ydinasia on uusi tai haluat tehdä sitä tunnetuksi uudessa kohderyhmässä.

Valjasta siis yrityksesi asiantuntijat kertomaan tuotteisiisi liittyvistä ydinaiheista kameran edessä. Video antaa kasvot yrityksellesi ja henkilöittää asiantuntemusta.

Älä yritä kertoa yhdellä videolla kaikkea, vaan jaa toteutus osiin. Esimerkiksi 10 lyhyen vinkkivideon kokonaisuus, jossa jokaisessa on oma selkeä fokuksensa, tulee todennäköisemmin katsottua kuin yksi pitkä video. Näin saat myös sivustollesi määrällisesti enemmän asiakastasi hyödyttävää sisältöä.

VINKKI 3: OHJAA LEMPEÄSTI KOHTI TOIMINTAA

Millaisia asioita minun tulee ottaa huomioon hakukoneoptimoinnissa? – Anna asiakkaillesi käytännön vinkkejä, joista hänelle on oikeasti hyötyä. Tämä videokokonaisuus ohjaa jo lempeästi kohti toimintaa. Osa kohderyhmistäsi saattaa hyödyntää vinkkisi päätymättä koskaan asiakkaaksesi, mutta eivät taatusi kaikki. Videot ovat myös hyviä herättäjiä: kannattaako yrityksemme käyttää aikaa kaiken tuon tekemiseen vai olisiko kuitenkin järkevämpää ostaa palveluna?

How to -videot ovat loistava tapa viestiä yrityksestäsi asiantuntijana ja marssia asiakkaan luo ikään kuin sivuovesta. How to -videoiden ansiosta potentiaalinen asiakkaasi saattaa uida sisältöjesi pariin sattumalta etsiessään tietoa vaikka vain oman osaamisensa syventämiseksi.

Ohjevideoiden avulla vahvistat yrityksesi mielikuvaa asiantuntijana. Asiantunteva video pidentää asiakkaasi sivustollasi viipymisaikaa ja vaikkei hän juuri sillä hetkellä tarvitsisikaan yrityksesi palveluita, jätät itsestäsi muistijäljen.

VINKKI 4: PERUSTELE, MIKSI

Kun asiakkaasi on oivaltanut, miksi edustamasi asia on hänelle tärkeä, tulee sinun saada hänet vakuuttuneeksi siitä, että juuri sinun yrityksesi voisi olla sopiva yhteistyökumppani. Vakuuttelun tueksi tarvitset mm. tuote-esittelyvideoita ja toiminnallisuuksia avaavia Explaner-videoita.

Explaner-videoissa animaatio on erinomainen tapa havainnollistaa esimerkiksi monimutkaisia prosesseja ja hyötyketjuja. Palveluiden kuvaaminen on usein helpompaa animaation keinoin, joka on muotona myös helposti päivitettävissä. Kun halutaan esitellä tuotteen visuaalisuutta tai toiminnallisuutta tai antaa kasvot yrityksen osaamiselle, on kuvattu video vailla vertaansa.

VINKKI 5: YLLÄPIDÄ HYVIN ALKANUTTA SISÄLTÖSUHDETTA

Hyvä sisältö kannattaa sitoa myös osaksi asiakassuhteen ylläpitoa. Asiakassuhteen ylläpidon kannalta tärkeää, että asiakkaalle on tarjolla asiantuntevaa sisältöä myös ostotapahtuman jälkeen. Video tuotteen uusista ominaisuuksista tai uusista vastaavista tuotteista säästää asiakkaasi aikaa, mutta tarjoaa samalla myös arvokasta tietoa. Älä siis katkaise hyvin alkanutta sisältösuhdetta ostotapahtumaan, vaan ylläpidä sitä asiakkuutesi kaikissa vaiheissa.

Sanna Suonpää

Yhteydenotto

Kiitos viestistäsi!